Osakkeen omistajille

Tietoa osakkaille

Osakkaille jaamme tietoa monella tapaa näiden sivujen kautta. Pääsette isännöintiliiton sivuille lukemaan ajankohtaiset kuulumiset alla olevista linkeistä.

Lisäksi on palsta jossa kerrotaan taloyhtiöiden ajankohtaisia asioita. Lomakkeista löytyy tietosuojaseloste, minkä mukaan toimimme.

Huoneistokohtaisesta tehtävästä remontista on lomakkeissa remontti-ilmoitus sekä ohjeet sen laatimiseksi.

Joustavimmin tavoitat meidät sähköpostilla. Pyrimme selvittämään asiat mahdollisimman nopeasti.

Aruco Isännöinti

Ajankohtaista

Taloyhtiöiden kuukausitiedote

Tulossa:

Yhtiökokoukset tulee olla pidettyinä viimeistään kesäkuun loppuun mennessä.   Koronatilanteesta johtuen tulemme pitämään kokoukset pääasiassa etäkokouksina.  Lähetämme myös paperisena kutsun kaikille osakkaille.

Jos haluat jonkun asian yhtiökokouksen käsiteltäväksi, toimita esitys kirjallisesti isännöitsijälle jo nyt. Voit toimittaa pyyntösi Arucon nettisivujen kautta, sähköpostitse tai kirjeitse.

Irrotitko lämmitysjohdon tolpasta ja autosta?

Talvikaudella esilämmitetty auto vähentää päästöjä ja säästää polttoainetta. Esilämmitetyllä autolla on myös mukavampi ajaa ja moottori kärsii vähemmän pakkaskelistä.

Muista aina irrottaa lämmitysjohto tolpasta ja autosta. Tolpasta riuhtaistu johto voi rikkoa pistorasian. Auton keulassa roikkuva johto voi pahimmillaan hakata ajomatkan aikana lommoja auton kylkeen.

Muista pitää myös tolpan luukku lukittuna. Avonainen luukku voi houkuttaa leikkimään pistorasioilla tai aiheuttaa muilla tavoin sähköiskun.

Auton sopiva lämmitysaika kannattaa säätää ulkoilman lämpötilan mukaan ajastimella tai etäohjauksella. Liian pitkästä lämmitysajasta ei ole hyötyä autolle.

Mikäli lämmitystolppa ei toimi, ota yhteyttä huoltoyhtiöön tai isännöintiyritykseen.

Lintujen ruokkiminen taloyhtiössä

Lintulaudan tai muun lintujen ruokkimispaikan laittaminen taloyhtiön pihalle kuuluu sellaisiin pieniin asioihin, joista kannattaa keskustella etukäteen. Hallitus voi antaa luvan, ellei asiasta ole kirjattu yhtiöjärjestykseen.

Yleensä ehdottaja ottaa vastuun tarpeiden hankkimisesta ja siitä, että paikka pysyy puhtaana. Asiasta on hyvä sopia etukäteen.

Nämä seikat kannattaa pitää mielessä:

Lintujen ruokkiminen kerrostalon parvekkeella tai ikkunalaudalla ei ole jo hygieniasyistä hyvien tapojen mukaista.

Osakkaan remontti

Jos sinulla on aikomus tehdä remonttia huoneistossasi, niin käy lukemassa ohjeet aruco.fi sivuilta kohdasta ”Ohjeet remontti-ilmoituksen tekemiseen”. Varaathan aikaa myös luvan antavalle taholle. Ohjeissa on kerrottu milloin tarvitset luvan ja vasta sen saatuasi voit aloittaa työt.

Muista tarkistaa onko remontissasi syytä tehdä asbestikartoitus.

  Huoneistotietojärjestelmän siirtoaikataulu

2022 loppuun

mennessä

Isännöintijärjestelmät päivitetään yhteensopiviksi huoneistotietojärjestelmän kanssa. Isännöintiyrityksen on kysyttävä tarkempi aikataulu omalta järjestelmätoimittajaltaan.

Kun taloyhtiön osakeluettelo on siirretty Maanmittauslaitokseen, osakas voi muuttaa paperisen osakekirjan sähköiseksi omistajamerkinnäksi.

2023 loppuun mennessä Kaikkien taloyhtiöiden omistajatietojen on oltava rekisterissä.

Vanhojen taloyhtiöiden (perustettu ennen 1.1.2019) on siirrettävä osakeluettelonsa huoneistotietojärjestelmään, Maanmittauslaitoksen ylläpidettäväksi 31.12.2023 mennessä.

 

Vastuunjakotaulukko

Suosittelemme vastuunjakotaulukon katsomista tietokoneella. Voit kuitenkin halutessasi avata sen tästä.