Osakkeen omistajille

Tietoa osakkaille

Osakkaille jaamme tietoa monella tapaa näiden sivujen kautta. Pääsette isännöintiliiton sivuille lukemaan ajankohtaiset kuulumiset alla olevista linkeistä.

Lisäksi on palsta jossa kerrotaan taloyhtiöiden ajankohtaisia asioita. Lomakkeista löytyy tietosuojaseloste, minkä mukaan toimimme.

Huoneistokohtaisesta tehtävästä remontista on lomakkeissa remontti-ilmoitus sekä ohjeet sen laatimiseksi.

Joustavimmin tavoitat meidät sähköpostilla. Pyrimme selvittämään asiat mahdollisimman nopeasti.

Aruco Isännöinti

Ajankohtaista

Taloyhtiöiden kuukausitiedote

Varovaisuutta kynttilöiden ja ulkoroihujen kanssa

Ulkotulet ja kynttilät sopivat syksyn ja talven pimeneviin iltoihin tuomaan tunnelmaa. Muista huomioida paloturvallisuus.

Ulkoroihun tai hautakynttilän paikka ei ole parvekkeella eikä sisätiloissa. Omalla pihalla ulkoroihu on hyvä sijoittaa tukevalle alustalle ainakin yli metrin päähän rakennuksista ja kulkuväylistä.

Taloyhtiön pihalle ei saa asettaa ulkoroihuja palamaan, sillä valvomattomina ne voivat aiheuttaa vaaratilanteen.

Paistorasvat ja muut joulun jätteet oikeisiin astioihin

Muista muutama ohje joulunajan jätteiden kierrätyksestä.

Kinkun, ankan ja muun vastaavan rasva on kestopulma. Mitään paistorasvaa ei saa kaataa viemäriin, sillä hyytyessään se tukkii putkiston ja pahimmillaan jätevedet nousevat sisään. Jäähtynyt ja maitotölkkiin pakattu hyytynyt rasva pitää laittaa biojätteeseen. Monilla paikkakunnilla kinkunrasvaa myös kerätään, seuraa ohjeita lehdistä tai netistä.

Joulun jälkeen roska-astiat pursuilevat, joten kuivat roskat kannattaa viedä roskikselle vasta jäteastioiden tyhjennyksen jälkeen. Lahjanarut ja käärepaperit kuuluvat poltettaviin jätteisiin. Kartongit pitää muistaa taitella ennen astiaan laittamista.

 

Kun hävität kuusen joulun jälkeen, kaada kuusi esimerkiksi ison lakanan päälle, sulje lakana kulmista kiinni niin, että kuusi jää pussiin. Neulaset eivät varise rappuun vaan rappukäytävä pysyy siistinä. Kuljetettaessa lakanalle varisseet neulaset on helppo tyhjentää bioroskikseen. Jätä kuusi kokonaisena, koristeitta ja pakkaamattomana jäteastian viereen tai jätekatokseen, kun haluat että se noudetaan.

 

Loppuvuoden poikkeukselliset aukioloajat

Isännöintiyrityksemme aukioloajoissa on poikkeuksia joulukuussa:

aatonaatto 23.12. klo 14.00

uudenvuodenaatto 31.12. emme ole töissä.

Kiireellisissä asioissa ole yhteydessä huoltoyhtiön päivystykseen.

 

Vielä muistutuksena:

Osakkaan remontti

Jos sinulla on aikomus tehdä remonttia huoneistossasi, niin käy lukemassa ohjeet aruco.fi sivuilta kohdasta ”Ohjeet remontti-ilmoituksen tekemiseen”. Varaathan aikaa myös luvan antavalle taholle. Ohjeissa on kerrottu milloin tarvitset luvan ja vasta sen saatuasi voit aloittaa työt.

Muista tarkistaa onko remontissasi syytä tehdä asbestikartoitus.

 

Huoneistotietojärjestelmän siirtoaikataulu

2022 loppuun

mennessä

Isännöintijärjestelmät päivitetään yhteensopiviksi huoneistotietojärjestelmän kanssa. Isännöintiyrityksen on kysyttävä tarkempi aikataulu omalta järjestelmätoimittajaltaan.

Kun taloyhtiön osakeluettelo on siirretty Maanmittauslaitokseen, osakas voi muuttaa paperisen osakekirjan sähköiseksi omistajamerkinnäksi.

2023 loppuun mennessä Kaikkien taloyhtiöiden omistajatietojen on oltava rekisterissä.

Vanhojen taloyhtiöiden (perustettu ennen 1.1.2019) on siirrettävä osakeluettelonsa huoneistotietojärjestelmään, Maanmittauslaitoksen ylläpidettäväksi 31.12.2023 mennessä.

 

Vastuunjakotaulukko

Suosittelemme vastuunjakotaulukon katsomista tietokoneella. Voit kuitenkin halutessasi avata sen tästä.