Osakkeen omistajille

Tietoa osakkaille

Osakkaille jaamme tietoa monella tapaa näiden sivujen kautta. Pääsette isännöintiliiton sivuille lukemaan ajankohtaiset kuulumiset alla olevista linkeistä.

Lisäksi on palsta jossa kerrotaan taloyhtiöiden ajankohtaisia asioita. Lomakkeista löytyy tietosuojaseloste, minkä mukaan toimimme.

Huoneistokohtaisesta tehtävästä remontista on lomakkeissa remontti-ilmoitus sekä ohjeet sen laatimiseksi.

Joustavimmin tavoitat meidät sähköpostilla. Pyrimme selvittämään asiat mahdollisimman nopeasti.

Aruco Isännöinti

Ajankohtaista

Kuukausitiedote

Joulukranssi sopii asunnon oveen

Joulun lähestyessä erilaiset joulutunnelmaa luovat koristeet ja joulukuuset ovat ajankohtaisia myös taloyhtiössä. Joulukranssit ja vastaavat oveen ripustettavat joulukoristeet ovat taloyhtiössä sallittuja.

Paloturvallisuussyistä taloyhtiön joulukuusi sijoitetaan pihalle aulan ja muiden sisätilojen sijaan.

Joulun jätteet oikeisiin astioihin

Joulunajan jätteiden kierrätyksessä on hyvä muistaa muutama ohje.

Viemärit tukkiva kinkkurasva on kestopulma. Paistorasvaa ei saa kaataa viemäriin, sillä hyytyessään se tukkii putkiston ja pahimmillaan jätevedet nousevat sisään. Jäähtynyt ja hyytynyt rasva pitää laittaa biojätteeseen.

Joulun jälkeen roska-astiat pursuilevat, joten kuivat roskat kannattaa viedä roskikselle vasta jäteastioiden tyhjennyksen jälkeen. Lahjapakettien käärepaperit kuuluvat seka/poltettavaan jätteeseen, sillä pinnoitettuja ja teippisiä lahjapapereita ei voi laittaa paperinkeräykseen.

Joulukuusen hävittämistapa. Kuusta ei kannata pakata muoviin, sillä useimmiten kuuset päätyvät biojätteeseen tai hakkeeksi. Rappukäytävä pysyy siistinä, kun kuusen kaataa esimerkiksi ison lakanan päälle. Lakana suljetaan kulmista niin, että kuusi jää pussiin. Kuljetettaessa varisseet neulaset on helppo tyhjentää lakanan päältä bioroskikseen.

Osakehuoneistorekisteri

Tietoja on nyt mahdollista siirtää Maanmittauslaitoksen ylläpitämään omistajarekisteriin. Kaikki taloyhtiöt tulee olla siirrettynä vuoden 2022 loppuun mennessä. Osakkaallehan hyödyt ovat tästä ne, että osakekirjaa ei enää tarvitse toimittaa kaupantekotilaisuuteen, eikä se voi joutua hukkaan.

Osakkaan velvollisuutena on huolehtia osakekirjan mitätöinnistä 10 vuodessa. Määräaika alkaa siitä kun taloyhtiö on siirtänyt osakeluettelon Maanmittauslaitokselle. Jos osakas myy huoneistonsa ennen tätä, on osakekirjan mitätöinti tehtävä samalla, kun ostaja rekisteröi omistuksensa Maanmittauslaitoksessa. On hyvä muistaa, että mitätöinnin voi hoitaa milloin tahansa sen jälkeen, kun taloyhtiö on liittynyt osakehuoneistorekisteriin. Tällä hetkellä Maanmittauslaitokselle ette voi mennä mitätöimään osakekirjaanne, koska tiedot eivät siellä vielä ole. Tiedotan tästä taloyhtiöitä erikseen kun siirrot on tehty.

Joulun ja uuden vuoden aukioloajat

Isännöintiyrityksemme on kiinni joulun ja uudenvuoden aattoina sekä juhlapyhinä.

Taloyhtiön ja isännöinnin verkkosivut palvelevat myös pyhien aikaan.

Kiireellisissä asioissa, esimerkiksi vahinkotapauksissa, ole yhteydessä suoraan huoltoyhtiön päivystykseen.

Tervetuloa vuosi 2021!  

Uusi vuosi on ovella ja juhlat kuuluvat monen perinteisiin. Muistathan, että uudenvuoden ilotulitteita ei saa ampua taloyhtiön pihalla. Ilotulitteet voivat aiheuttaa vaaratilanteita, jos tulitteita lentää ikkunoihin, parvekkeille tai ulkona liikkuvien päälle.

Mikäli pidät uudenvuoden juhlat asunnossasi, on asiasta kohteliasta ilmoittaa naapureille etukäteen.

Hyvää joulua ja onnea vuodelle 2021!

Vastuunjakotaulukko

Suosittelemme vastuunjakotaulukon katsomista tietokoneella. Voit kuitenkin halutessasi avata sen tästä.