Osakkeen omistajille

Tietoa osakkaille

Osakkaille jaamme tietoa monella tapaa näiden sivujen kautta. Pääsette isännöintiliiton sivuille lukemaan ajankohtaiset kuulumiset alla olevista linkeistä.

Lisäksi on palsta jossa kerrotaan taloyhtiöiden ajankohtaisia asioita. Lomakkeista löytyy tietosuojaseloste, minkä mukaan toimimme.

Huoneistokohtaisesta tehtävästä remontista on lomakkeissa remontti-ilmoitus sekä ohjeet sen laatimiseksi.

Joustavimmin tavoitat meidät sähköpostilla. Pyrimme selvittämään asiat mahdollisimman nopeasti.

Aruco Isännöinti

Ajankohtaista

Kuukausitiedote

Pihakukista päätetään yhdessä

On mukavaa, jos asukkailla on intoa ryhtyä hoitamaan yhteisiä istutuksia. Puita ja kukkia ei voi kuitenkaan istuttaa yhteisille piha-alueille omin luvin, vaan yhteisistä alueista päätetään yhdessä. Talon toimintatavat kannattaa varmistaa etukäteen taloyhtiön hallitukselta.

Huoltoyhtiö huolehtii isoista asioista, kuten nurmikon leikkaamisesta. Muita töitä asukkaat hoitavat itse, tai vaihtoehtoisesti taloyhtiö palkkaa vihertyöntekijän tekemään niitä.

Jos pihakukkia istutetaan taloyhtiön alueelle, on kasteluvuoroista ja muista hoitotehtävistä hyvä sopia etukäteen. Vastuussa voi olla esimerkiksi kukkia ehdottanut osakas.

Lomakausi

Lomakausi lähestyy vauhdilla ja moni suuntaa matkoille. Mikäli olet lähdössä pidemmäksi aikaa pois kotoa, muista tehdä muutamat etukäteisjärjestelyt, jotta voit hyvin ja turvallisin mielin nauttia lomasta.

Isännöintitoimisto on koko kesän auki, mutta parhaiten tavoitat meidät heinäkuulla sähköpostitse. Elokuulla on isännöitsijä lomalla, jolloin Puskala tuuraa häntä. Huomioithan aukioloajat.

Remontti kesän aikana

Jos sinulla on aikomus lomasi aikana tehdä remonttia huoneistossasi, niin käy lukemassa ohjeet kohdasta ”Ohjeet remontti-ilmoituksen tekemiseen”. Huomioi, että myös hallitus ja isännöitsijä ovat lomalla, joten ilmoitukseesi ei välttämättä heti vastata, joten varaathan aikaa myös luvan antavalle taholle. Ohjeissa on kerrottu milloin tarvitset luvan ja vasta sen saatuasi voit aloittaa työt.

Osakehuoneistorekisteri

Alun perin osakeluetteloiden siirrolle oli annettu aikaa vuoden 2022 loppuun asti. Eduskunta kuitenkin antoi siirrolle jatkoaikaa vuoden 2023 loppuun, sillä osakehuoneistorekisterin alkuperäinen valmistumisaikataulu venyi matkan varrella.

Huoneistotietojärjestelmän ensimmäisessä vaiheessa luodaan valtakunnallinen omistajarekisteri ja paperisista osakekirjoista siirrytään vähitellen sähköisiin omistajamerkintöihin. Tämä mahdollistaa osakkeiden panttaamisen ilman osakekirjan fyysistä siirtelyä. Sähköisten kaupankäyntijärjestelmien myötä myös asuntokauppa siirtyy verkkoon.

Osakkeenomistajalla on velvollisuus huolehtia osakekirjan mitätöinnistä 10 vuodessa. Määräaika alkaa siitä, kun taloyhtiö on siirtänyt osakeluettelon ylläpidon Maanmittauslaitokselle. Jos osakas myy huoneistonsa ennen tätä määräaikaa, on osakekirjan mitätöinti tehtävä samalla, kun ostaja rekisteröi omistuksensa Maanmittauslaitoksessa. On hyvä muistaa, että mitätöinnin voi hoitaa milloin tahansa sen jälkeen, kun taloyhtiö on liittynyt huoneistotietojärjestelmään.

Tällä hetkellä Maanmittauslaitokselle ette voi mennä mitätöimään osakekirjaanne, koska tiedot eivät siellä vielä ole. Tiedotan tästä taloyhtiöitä erikseen kun siirrot ovat tehty.

Tämän tiedotteen alla teille avautuu päivitetty vastuunjakotaulukko. Odottakaa hetkinen sen avautumista. Klikkaamalla eri tiloihin pääsette näkemään, mikä on osakkaan ja mikä taloyhtiön vastuulla.

Aurinkoista ja turvallista kesää kaikille !

Ystävällisesti

isännöitsijä

 

Vastuunjakotaulukko

Suosittelemme vastuunjakotaulukon katsomista tietokoneella. Voit kuitenkin halutessasi avata sen tästä.