Osakkeen omistajille

Tietoa osakkaille

Osakkaille jaamme tietoa monella tapaa näiden sivujen kautta. Pääsette isännöintiliiton sivuille lukemaan ajankohtaiset kuulumiset alla olevista linkeistä.

Lisäksi on palsta jossa kerrotaan taloyhtiöiden ajankohtaisia asioita. Lomakkeista löytyy tietosuojaseloste, minkä mukaan toimimme.

Huoneistokohtaisesta tehtävästä remontista on lomakkeissa remontti-ilmoitus sekä ohjeet sen laatimiseksi.

Joustavimmin tavoitat meidät sähköpostilla. Pyrimme selvittämään asiat mahdollisimman nopeasti.

Aruco Isännöinti

Ajankohtaista

Kuukausitiedote

Tulossa:

Yhtiökokoukset pidetään niin, että kokoukset olisivat kaikissa isännöimissäni yhtiöissä pidettyinä kesäkuun loppuun mennessä.  Koronatilanteesta johtuen tulemme pitämään kokoukset pääasiassa etäkokouksina.  Lähetämme myös paperisena kutsun kaikille osakkaille.

Jos haluat asian yhtiökokouksen käsiteltäväksi, toimita esitys kirjallisesti isännöitsijälle jo nyt. Voit toimittaa viestisi Arucon nettisivujen kautta, sähköpostitse tai kirjeitse.

Säilytetään naapurisopu myös poikkeusaikoina

Koronavirusepidemian myötä yhä useampi viettää aikaa kotona, ja naapurista kuuluu tavallista enemmän ääniä.

Taloyhtiöissä pätevät samat asumisen säännöt kuin normaalistikin. Ota siis asumisessasi huomioon naapurit ja vältä turhaa metelöintiä. Normaaleja elämisen ääniä pitää sietää puolin ja toisin. Normaaliin elämään kuuluvat esimerkiksi musiikin kuuntelu ja lasten leikit.

Yhteisten järjestyssääntöjen määräämän yörauhan aikana juhlimista ja meteliä tulee ehdottomasti välttää, eikä jatkuva tai tahallinen häiriköinti ei ole sallittua. Kuten milloin tahansa muulloinkin, kannattaa häiriöistä pyrkiä keskustelemaan asiallisesti naapurin kanssa. Akuuteissa häiriötilanteissa tulee aina soittaa hätänumeroon.

Ole varovainen liukkaalla pihalla

Talvi tuo mukanaan liukkaat kelit. Kerro aina huoltoyhtiölle, mikäli havaitset vaaranpaikkoja, kuten liian vähän hiekoitusta.

Varhain aamulla piha-alue voi olla auraamaton tai huoltoyhtiö ei ole ehtinyt lisätä uutta hiekoitusta vanhan päälle. Kaikilla väylillä ei välttämättä ole talvikunnossapitoa.

Tukevien talvikenkien lisäksi liukuesteet ovat helppo keino parantaa tasapainoa liukkaalla kelillä. Olethan varovainen sisälle tullessasi. Kiinteistövakuutus ei korvaa lumisilla kengillä liukastumista sisätiloissa.

Huoltoyhtiö hoitaa putoavan lumen ja jääpuikot

Kun talvinen sää vaihtelee, talon katolta voi tippua yllättäen isojakin jääpuikkoja tai raskaita lumivalleja. Isännöinti on sopinut huoltoyhtiön kanssa jään tarkkailusta sekä roikkuvien jääpuikkojen poistamisesta. Ilmoita kuitenkin huomaamistasi vaaranpaikoista aina huoltoyhtiöön.

Pihalla liikkuessa kannattaa välttää räystäiden alta kävelemistä ja mahdollisia varoitusmerkkejä pitää aina noudattaa. Myös puomein rajatut alueet on syytä kiertää aina.

Osakehuoneistorekisteri

Tietoja on nyt mahdollista siirtää Maanmittauslaitoksen ylläpitämään omistajarekisteriin. Kaikki taloyhtiöt tulee olla siirrettynä vuoden 2022 loppuun mennessä. Osakkaalle hyödyt ovat tästä ne, että osakekirjaa ei enää tarvitse toimittaa kaupantekotilaisuuteen, eikä se voi joutua hukkaan.

Osakkaan velvollisuutena on huolehtia osakekirjan mitätöinnistä 10 vuodessa. Määräaika alkaa kulumaan siitä kun taloyhtiö on siirtänyt osakeluettelon Maanmittauslaitokselle. Jos osakas myy huoneistonsa ennen tätä, on osakekirjan mitätöinti tehtävä samalla, kun ostaja rekisteröi omistuksensa Maanmittauslaitoksessa. On hyvä muistaa, että mitätöinnin voi hoitaa milloin tahansa sen jälkeen, kun taloyhtiö on liittynyt osakehuoneistorekisteriin. Tällä hetkellä Maanmittauslaitokselle ette voi mennä mitätöimään osakekirjaanne, koska tiedot eivät siellä vielä ole. Tiedotan tästä taloyhtiöitä erikseen kun siirrot on tehty.

Tämän tiedotteen alla teille avautuu päivitetty vastuunjakotaulukko. Odottakaa hetkinen sen avautumista. Klikkaamalla eri tiloihin pääsette näkemään, mikä on osakkaan ja mikä taloyhtiön vastuulla.

Ystävällisesti

isännöitsijä

 

Vastuunjakotaulukko

Suosittelemme vastuunjakotaulukon katsomista tietokoneella. Voit kuitenkin halutessasi avata sen tästä.