Osakkeen omistajille

Tietoa osakkaille

Osakkaille jaamme tietoa monella tapaa näiden sivujen kautta. Pääsette isännöintiliiton sivuille lukemaan ajankohtaiset kuulumiset alla olevista linkeistä.

Lisäksi on palsta jossa kerrotaan taloyhtiöiden ajankohtaisia asioita. Lomakkeista löytyy tietosuojaseloste, minkä mukaan toimimme.

Huoneistokohtaisesta tehtävästä remontista on lomakkeissa remontti-ilmoitus sekä ohjeet sen laatimiseksi.

Joustavimmin tavoitat meidät sähköpostilla. Pyrimme selvittämään asiat mahdollisimman nopeasti.

Aruco Isännöinti

Ajankohtaista

Kuukausitiedote

Valtakunnallista energiansäästöviikkoa vietetään 11.–17.10.2021

Energiakustannukset ovat taloyhtiön suurimpia menoja ja energiahukka haukkaa näistä jopa 30 prosenttia.

Kanna kortesi säästökekoon esimerkiksi näin: 

Lue lisää energiavinkkejä osoitteesta www.motiva.fi.

Pidetään herkut tuholaisten ulottumattomissa

Rotat, hiiret ja muut kaupunkialueen jyrsijät ovat yleistyneet varsinkin suurissa kaupungeissa, eikä tietyn kaupunginosan rottaongelmaa voida välttämättä ratkaista pelkästään taloyhtiön piirissä.

Paras keino pitää tuholaiset loitolla on jätekatoksen pitäminen siistinä. Jäteastioiden kannet täytyy pitää suljettuina. Sekajäte- ja biojätepusseja tai yksittäisiä roskia ei saa jättää jäteastioiden ulkopuolelle maahan, sillä jätteet houkuttelevat rottia apajille.

Osakkaan remontti

Jos sinulla on aikomus tehdä remonttia huoneistossasi, niin käy lukemassa ohjeet kohdasta ”Ohjeet remontti-ilmoituksen tekemiseen”. Varaathan aikaa myös luvan antavalle taholle. Ohjeissa on kerrottu milloin tarvitset luvan ja vasta sen saatuasi voit aloittaa työt.

Muista tarkistaa onko remontissasi syytä tehdä asbestikartoitus.

Osakehuoneistorekisteri

Alun perin osakeluetteloiden siirrolle oli annettu aikaa vuoden 2022 loppuun asti. Eduskunta kuitenkin antoi siirrolle jatkoaikaa vuoden 2023 loppuun, sillä osakehuoneistorekisterin alkuperäinen valmistumisaikataulu venyi matkan varrella.

Huoneistotietojärjestelmän ensimmäisessä vaiheessa luodaan valtakunnallinen omistajarekisteri ja paperisista osakekirjoista siirrytään vähitellen sähköisiin omistajamerkintöihin. Tämä mahdollistaa osakkeiden panttaamisen ilman osakekirjan fyysistä siirtelyä. Sähköisten kaupankäyntijärjestelmien myötä myös asuntokauppa siirtyy verkkoon.

Osakkeenomistajalla on velvollisuus huolehtia osakekirjan mitätöinnistä 10 vuodessa. Määräaika alkaa siitä, kun taloyhtiö on siirtänyt osakeluettelon ylläpidon Maanmittauslaitokselle. Jos osakas myy huoneistonsa ennen tätä määräaikaa, on osakekirjan mitätöinti tehtävä samalla, kun ostaja rekisteröi omistuksensa Maanmittauslaitoksessa. On hyvä muistaa, että mitätöinnin voi hoitaa milloin tahansa sen jälkeen, kun taloyhtiö on liittynyt huoneistotietojärjestelmään.

Tällä hetkellä Maanmittauslaitokselle ette voi mennä mitätöimään osakekirjaanne, koska tiedot eivät siellä vielä ole. Tiedotan tästä taloyhtiöitä erikseen kun siirrot ovat tehty.

Tämän tiedotteen alla teille avautuu päivitetty vastuunjakotaulukko. Odottakaa hetkinen sen avautumista. Klikkaamalla eri tiloihin pääsette näkemään, mikä on osakkaan ja mikä taloyhtiön vastuulla.

Aurinkoista syksyä kaikille !

Ystävällisesti

isännöitsijä

 

Vastuunjakotaulukko

Suosittelemme vastuunjakotaulukon katsomista tietokoneella. Voit kuitenkin halutessasi avata sen tästä.